
10-12 portsjonit
Põhi:
1 pakk (185g) muredaid küpsiseid
50g võid
Täidis:
4 želatiinilehte + 1spl keeva vett
250g mõrudat shokolaadi
200g maitsestamata toorjuustu
1tl vanillisuhkrut
2 munakollast
2 munavalget + 3/4 dl suhkrut
2dl vahukoort
tunde järgi konjakit või likööri
Nüüd on sul vaja lahtikäiva põhjaga koogivormi ja sinna sisse küpsetuspaberit.
Tee küpsistest küpsisepuru. Sulata või ja sega puruga. Vajuta segu vormi põhjale tasaseks.
Valmista täidis. Selleks aseta želatiinilehed külma vette likku. Sulata 200g shokolaadi veekausi kohal. Riivi järelejäänud želatiinilehtedest liigne vesi välja ja pane need keevasse vette.
Sega zelatiin toorjuustuga, lisa sulatatud ja riivitud shokolaad, vanillisuhkur ja munakollased.
Vahusta vahukoor. Vahusta munavalged ja suhkur tugevaks vahuks. Sega mõlemad vahud toorjuustusegusse ning lisa alkohol. Kõik see peaks käima hästi kiiresti, sest shokolaad muutub iga hetkega tahkemaks ja vahud kipuvad ära "vajuma"!
Kalla täidis vormi ja kata fooliumiga. Lase seista külmas umbes ööpäev.
Kaunistada võib millega iganes...näiteks shokolaadilaastude, maasikate ja tuhksuhkruga...
